Maximaal comfort met minimale overlast

Vloerverwarming op tackerplaten

Tackerplaten vloerverwarming, ideaal wanneer dekvloer en isolatie ontbreken

In woningen waar een dekvloer ontbreekt en waar de betonnen ondervloer niet geïsoleerd is, worden steeds vaker takckerplaten gebruikt om vloerverwarming op te installeren. Tackerplaten zijn isolerende EPS platen (Expanded Polystyrene, ofwel piepschuim) met een rasterfolie, waarop vloerverwarmingsbuizen vastgemaakt kunnen worden. Tackerplaten zijn behalve warmte-isolerend, ook geluidsisolerend en dat maakt ze zeer geschikt voor appartementen.

Vloerverwarming op tackerplaten leggen, zo doen we dat

Is het infrezen van vloerverwarming geen optie, dan biedt het leggen van tackerplaten een goed alternatief. Bij deze installatiemethode leggen we tackerplaten rechtstreeks op de betonnen ondervloer. Op de tackerplaten zit een raster. Daarop leggen we de verwarmingsbuizen volgens een bepaald patroon en bevestigen we ze op de platen met U-clips. Vervolgens plaatsen we randisolatie, om het uitzetten en krimpen van de vloer op te vangen. Voordat we de vloer afwerken met een dekvloer, sluiten we alles aan en testen we de werking van de vloerverwarming. Als de dekvloer goed droog is, staat niets het (laten) leggen van een mooie vloer meer in de weg. Wil je bijvoorbeeld graag een laminaatvloer, maar woon je in een appartement? Dan is vloerverwarming op tackerplaten ideaal, omdat er ook geluidsisolerende tackerplaten zijn.

Laat je vloerverwarming installeren, dan verwacht je te kunnen genieten van een aangename, gelijkmatig verspreide warmte, een lagere energierekening, verwijderde radiatoren en een gezonder leefklimaat. Dit alles én meer, krijg je met vloerverwarming op tackerplaten. Naast het feit dat installatie van tackerplaten eenvoudig en snel is, betaal je voor deze methode ook minder dan voor vloerverwarming op noppenplaten.

Met tackerplaten is je vloer uitstekend geïsoleerd en wordt de warmte van de vloerverwarming lang vastgehouden. Dat betekent dat je meer kunt besparen. Bovendien is tackerplaten vloerverwarming met elk vloertype te combineren en kunnen verwarmingsbuizen van elke diameter op de tackerplaten gemonteerd worden. Voldoende redenen om voor deze installatiemethode te kiezen.
Overtuigd? Vraag direct een offerte aan!

Wanneer je kiest voor vloerverwarming op tackerplaten, moet de ondergrond waarop de platen gelegd worden helemaal vlak zijn. Iets om rekening mee te houden. Net als met het feit dat de vloer een flink stuk hoger zal komen te liggen als gevolg van de hoogte van de platen, de verwarmingsbuizen en de dekvloer. Je zult daarom de deuren in de ruimte moeten inkorten.

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.