VLOERVERWARMING ONDER LAMINAAT

Laminaatvloer en vloerverwarming, kan dat?

Nooit meer koude voeten op een laminaatvloer met vloerverwarming!

Als er iets koud voelt aan de voeten, dan is dat wel een laminaatvloer! Laminaat is heel praktisch in huis, het is mooi én betaalbaar. Logisch dat veel mensen voor een laminaatvloer kiezen. Toch zorgt het feit dat het zo koud aanvoelt soms voor twijfel bij de aanschaf van een laminaatvloer. Vloerverwarming biedt dan uitkomst. Vloerverwarming onder laminaat zorgt voor heerlijk warme voeten, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Vloerverwarming en laminaatvloeren, de gemakken en ongemakken

Laminaat in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Het is praktisch, betaalbaar en tijdloos, maar ook notoir koud aan de voeten. Vloerverwarming is dé oplossing. De warmteverdeling is gelijkmatig en zorgt van onderaf voor een comfortabele warmte in de hele ruimte. Daarnaast heeft vloerverwarming onder een laminaatvloer nog een aantal belangrijke voordelen:

  • Besparing op stookkosten; wist je dat vloerverwarming minder energie verbruikt dan radiatorverwarming? Vloerverwarming verwarmt een ruimte geleidelijk op en verbruiken daardoor minder energie dan radiatoren.
  • Verbeterde luchtkwaliteit; bij vloerverwarming is de luchtcirculatie (en dus ook de stofcirculatie) een stuk lager dan bij radiatoren, waardoor er minder stof door de ruimte dwarrelt.
  • Radiatoren zijn overbodig; vloerverwarming onder laminaat is te gebruiken als hoofdverwarming, waardoor radiatoren niet meer nodig zijn en er bij het leggen van het laminaat geen leidingen meer in de weg zitten.

Ondanks de grote voordelen, heeft laminaat in combinatie met vloerverwarming ook een paar ongemakken. Zo moet je de laminaatvloer goed onderhouden. Door de warmte van de vloerverwarming kan het hout immers sneller uitdrogen. Bovendien geleidt een laminaatvloer de warmte minder goed dan bijvoorbeeld een gietvloer, een PVC vloer of een tegelvloer. De energiebesparing is dus minder hoog dan bij andere vloeren. We raden je dan ook aan om geen standaard laminaat te gebruiken, maar dunner laminaat dat geschikt is voor vloerverwarming. Je herkent dit laminaat aan het volgende logo. 

Kies de juiste ondervloer voor vloerverwarming met laminaat

Wanneer je vloerverwarming onder een laminaatvloer wilt, is de keuze voor de ondervloer heel belangrijk. De verkeerde keuze kan ervoor zorgen dat er warmte verloren gaat (waardoor je meer moet stoken), je nieuwe vloer krom gaat trekken of dat de ondervloer wegsmelt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom voor een speciaal voor vloerverwarming geschikte ondervloer. Dit soort vloeren hebben een lage warmteweerstand, werken geluiddempend en zorgen voor een egaal vloeroppervlak.

Op welke manieren kun je vloerverwarming installeren?

Vloerverwarming kan op vier manieren aangelegd worden. Door de vloerverwarming in te frezen in de cementdekvloer of door het aanleggen van krimpnetten waarop de vloerverwarming aangelegd wordt. We leggen deze methodes graag aan je uit.

Vloerverwarming door frezen

Vloerverwarming met krimpnetten

Vloerverwarming door noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Wat klanten over ons zeggen

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.