Betonvloer en vloerverwarming, gaat dat samen?

Betonvloer vloerverwarming: modern, naadloos, behaaglijk

Denk je dat je bij het laten storten van een betonvloer op warmte en comfort moet inleveren? Dan kunnen we je geruststellen. Met betonvloer vloerverwarming kun je een ruimte perfect verwarmen, zonder dat je bijvoorbeeld een convectorput of radiatoren nodig hebt. Als je rekening houdt met een paar dingen, gaan een betonvloer en vloerverwarming prima samen en kun je optimaal genieten van een unieke, heerlijk warme vloer.  

Profiteer van de vele voordelen van betonvloer vloerverwarming

Nu iedereen steeds bewuster met energie omgaat, wint vloerverwarming enorm aan populariteit. Daarnaast kiest een toenemend aantal mensen voor een betonvloer. Logisch dus dat we vaak gevraagd worden of een betonvloer en vloerverwarming goed te combineren zijn. Hierop kunnen we vol overtuiging met ‘ja’ antwoorden. Ook met een betonvloer kun je profiteren van de vele voordelen van vloerverwarming.

 

Beton geleidt warmte goed, dus met vloerverwarming zorg je voor een heerlijke warme vloer en ook de ruimte zelf wordt aangenaam verwarmd. Radiatoren zijn daarmee overbodig. Wel zo fraai bij een moderne, naadloze betonvloer. Beton houdt de warmte bovendien goed vast, waardoor je minder energie verbruikt om de ruimte op temperatuur te houden. Daarmee bespaar je flink op je kosten. Mooi meegenomen toch?

 

Over kostenbesparing gesproken, een betonvloer kan vaak direct op de vloerverwarming worden gestort, een aparte ondervloer is dus niet nodig. Interesse? Vraag dan nu een offerte aan! 

Zitten er ook nadelen aan betonvloer vloerverwarming?

Doordat een betonvloer in combinatie met vloerverwarming uitzet en krimpt is er een kans op scheuren in je betonvloer. Dit zou je als een nadeel kunnen beschouwen, maar door het aanbrengen van speciale uitzetvoegen kan de vloer probleemloos werken, zonder scheuren te veroorzaken. Schakel hiervoor wel de hulp van een expert in.

Iets waar je zeker ook rekening mee moet houden in de dikte van de betonvloer. Wil je scheuren in je betonvloer met vloerverwarming voorkomen, dan moet de betonvloer tussen de 10 en 18 cm dik zijn. Wordt de vloer daarmee te hoog voor jouw woning? Dan kun je bijvoorbeeld een betonlook PVC vloer of tegelvloer overwegen. Een dergelijke vloer is een stuk minder hoog en prima te combineren met vloerverwarming. Advies nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Op welke manieren kun je vloerverwarming installeren?

Vloerverwarming kan op vier manieren aangelegd worden. Door de vloerverwarming in te frezen in de cementdekvloer of door het aanleggen van krimpnetten waarop de vloerverwarming aangelegd wordt. We leggen deze methodes graag aan je uit.

Vloerverwarming door frezen

Vloerverwarming met krimpnetten

Vloerverwarming door noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Wat klanten over ons zeggen

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.