Vloerverwarming gietvloer; een goed koppel!

Vloerverwarming onder gietvloer? Dat zit als gegoten

Wanneer je voor een gietvloer kiest, haal je een mooie, superstrakke vloer in huis. Dan kijk je natuurlijk liever niet meer tegen die ontsierende radiatoren aan. Gelukkig leent een gietvloer zich prima voor vloerverwarming. Zo behoud je de strakke look en is je vloer ook nog eens heerlijk warm. De verschillende lagen in de vloer verdelen de warmte bovendien optimaal, zodat de hele ruimte comfortabel warm aanvoelt. Kortom, er is niets mis met de keuze voor gietvloer vloerverwarming!

Vloerverwarming gietvloer is niet voor niets populair

Zeg je gietvloer, dan zeg je meestal ook vloerverwarming. Vloerverwarming is een echte aanrader als je een gietvloer laat aanleggen. Lekker op je blote voeten of sokken rondlopen, zonder dat je koude voeten krijgt of je voeten bezeert aan een radiator of convectorput. Natuurlijk zal voor de één een gietvloer kouder aanvoelen dan voor de ander, maar iedereen zal vloerverwarming, die zorgt voor wat extra warmte onder de voeten en de ruimte als geheel, zeker waarderen. Zeg nou zelf, een prachtige, strakke gietvloer die ook nog eens lekker warm aanvoelt, dat wil jij toch ook? Vraag ons snel om een vrijblijvende offerte!

De pluspunten van vloerverwarming onder gietvloeren

Vloerverwarming is bijna niet meer weg te denken als energiezuiniger en esthetisch fraaier alternatief voor radiatorverwarming. Mensen die graag een strakke, naadloze gietvloer in huis willen hebben, kiezen in de meeste gevallen voor vloerverwarming. Waarom? We geven je graag 3 belangrijke redenen:

Energie- en kostenbesparing

Het is algemeen bekend dat je met vloerverwarming op een eenvoudige manier energie bespaart. In combinatie met een gietvloer is dat zeker het geval. De verschillende lagen in een gietvloer zorgen immers voor een optimale warmteverdeling. Bovendien kunnen gietvloeren goed geïsoleerd worden, waardoor ze de warmte in een ruimte goed vasthouden. Je hoeft de vloerverwarming dus minder hoog op te stoken en daarmee bespaar je al snel tot wel 20% op je stookkosten!

Uitstraling

Met een gietvloer kies je voor een vloer met een strakke, moderne look. Radiatoren kunnen de moderne en luxe uitstraling van deze naadloze vloer danig verstoren. Door vloerverwarming onder de gietvloer te plaatsen, heb je geen radiatoren in de ruimte meer nodig. Daarmee behoud je de strakke look van de vloer en de ruimte zal er groter door lijken. Een win-win situatie.

Hygiëne en comfort

Met een gietvloer met vloerverwarming haal je een fantastische combinatie in huis. Een gietvloer geleidt de warmte van de vloerverwarming bijzonder goed en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de hele ruimte. Stap uit de douche nooit meer een koude badkamervloer op en voel hoe elke ruimte met deze combi aangenaam warm is. Bovendien heeft vloerverwarming onder een gietvloer een positief effect op de luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Hierdoor is de lucht in huis schoner en gezonder. 

Een aandachtspunt: niet alle soorten gietvloeren zijn standaard te combineren met vloerverwarming. Zo kan een epoxy gietvloer scheuren wanneer de vloer uitzet door warmte. Daarentegen zijn er andere gietvloeren die wel perfect geschikt zijn voor vloerverwarming. Iets om in je achterhoofd te houden wanneer je vloerverwarming in combinatie met een gietvloer wilt laten installeren.

Op welke manieren kun je vloerverwarming installeren?

Vloerverwarming kan op vier manieren aangelegd worden. Door de vloerverwarming in te frezen in de cementdekvloer of door het aanleggen van krimpnetten waarop de vloerverwarming aangelegd wordt. We leggen deze methodes graag aan je uit.

Vloerverwarming door frezen

Vloerverwarming met krimpnetten

Vloerverwarming door noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Wat klanten over ons zeggen

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.