Vloerverwarming onder tegelvloer

Vloerverwarming onder tegelvloer? Kan prima!

Mensen die een tegelvloer laten aanleggen, kiezen vaak ook voor vloerverwarming. Verstandig, want tegels voelen koud aan en vloerverwarming maakt een tegelvloer heerlijk comfortabel. Omdat tegels de warmte van de vloerverwarming opslaan en langzaam weer afgeven, kun je probleemloos op je blote voeten over een tegelvloer lopen. Dat maakt vloerverwarming onder een tegelvloer een goede combinatie. Maar er zijn nog meer redenen waarom een tegelvloer en vloerverwarming een perfecte match zijn.

Bespaar op je energierekening met vloerverwarming onder je tegelvloer

Een nieuwe vloer is het perfecte moment om ook vloerverwarming te overwegen. Zeker wanneer je van plan bent een tegelvloer te laten leggen, want tegels kunnen behoorlijk koud aanvoelen. Maar wist je dat tegels perfecte warmtegeleiders zijn en dat ze warmte bovendien lang vasthouden? Ideaal dus om te combineren met vloerverwarming. Je vloer zal lekker snel opwarmen en de ruimte blijft langer warm. Je energierekening zal hierdoor lager uitvallen, zeker wanneer je je bedenkt dat de temperatuur van het water in een vloerverwarmingssysteem veel minder hoog hoeft te zijn dan die in een CV-installatie. Het kan je tot wel 20% op je stookkosten schelen! Wil je ook besparen op je energiekosten? Vraag dan nu een offerte voor vloerverwarming bij jou thuis aan!

Een paar aandachtspuntjes

Zowel keramische tegels, als natuursteentegels lenen zich uitstekend voor vloerverwarming. Kies je voor natuursteen, dan is het goed om te weten dat donkere tegels, door de extra warmte van de zon, een grotere kans op barsten hebben. Dit geldt ook voor grotere tegels.

Een extra aandachtspunt is het onderhoud van je tegelvloer met vloerverwarming. Voordat je de vloer met water en reinigingsmiddel gaat schoonmaken, moet je de vloerverwarming uitzetten en wachten tot de vloer afgekoeld is. Hiermee voorkom je vervelende vlekken op je gepoetste vloer. Tot slot is het belangrijk om de tegellijm de kans te geven uit te harden voordat je de vloerverwarming voor het eerst opstart. Dit kan tot 6 weken duren. Hiermee voorkom je dat tegels loslaten.

Ondervloer voor tegelvloer met vloerverwarming

Wanneer je onder een tegelvloer vloerverwarming wilt laten installeren, kan dat op verschillende manieren. Vaak kan de vloerverwarming worden ingefreesd in de bestaande dekvloer. De tegels kunnen dan direct over de vloerverwarming heen gelegd worden. Is infrezen niet mogelijk, dan kan de vloerverwarming in krimpnetten, noppenplaten of op tackerplaten op de constructievloer worden gelegd.

Op welke manieren kun je vloerverwarming installeren?

Vloerverwarming kan op vier manieren aangelegd worden. Door de vloerverwarming in te frezen in de cementdekvloer of door het aanleggen van krimpnetten waarop de vloerverwarming aangelegd wordt. We leggen deze methodes graag aan je uit.

Vloerverwarming door frezen

Vloerverwarming met krimpnetten

Vloerverwarming door noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Wat klanten over ons zeggen

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.