Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen.

Wil jij ook van die koude voeten af? Is die comfortabele warmte van vloerverwarming wel iets waar jij aan kan wennen? Wij komen onze vloerverwarming graag bij je installeren. Dat kan op verschillende manieren, maar infrezen is, zeker bij bestaande bouw, een populaire keuze. Ligt er een dekvloer (afwerklaag op de betonnen ondervloer) in je woning? Dan is het infrezen van de vloerverwarming een goede optie!

Infrezen, hoe werkt dat precies?

Vloerverwarming infrezen doe je niet zomaar even, het is een vak apart. Om te beginnen verdelen we de vloer in meerdere gelijke vlakken. Daarmee zorgen we ervoor dat de opwarmtijd van de vloer overal hetzelfde zal zijn. Vervolgens maken we de benodigde sleuven in de dekvloer met onze speciale vloerfrees. De stofvrije techniek van deze frees voorkomt dat de ruimte vol stof komt te staan. In de sleuven leggen we vervolgens de vloerverwarmingsbuizen. Dan is het tijd om de vloerverwarming met water te vullen, te ontluchten en op druk te brengen. Na een uitvoerige test van de installatie werken we de vloer weer netjes af. Het is aan jou om daar een mooie nieuwe vloer op te (laten) leggen en je vast te verheugen op warme voeten! Lees ons vloeradvies als je meer informatie wilt over de combinatie van vloerverwarming met verschillende soorten vloeren.

Voordelen van vloerverwarming frezen

Vloerverwarming op zich heeft al veel voordelen (gelijkmatige en aangename warmteverdeling, besparing op stookkosten, gezonder binnenklimaat en radiatoren zijn niet meer nodig). Met het infrezen van vloerverwarming komen daar nog een paar voordelen bij. Het grote voordeel van het infrezen van vloerverwarming ten opzichte van andere installatiemethodes, is dat bij infrezen de dekvloer niet hoeft te worden verwijderd. Dat scheelt in de kosten en heeft nog andere voordelen.

Omdat de vloer niet hoger wordt, krijg je ook geen problemen met bijvoorbeeld deuren die niet meer passen. En omdat de verwarmingsbuizen dicht onder de vloer liggen, warmt de vloer sneller op dan bij een vloerverwarming die aangelegd is op krimpnetten, noppen-, of tackerplaten. En dat zal weer een positief effect op je energierekening hebben.

Het infrezen van vloerverwarming neemt meestal niet meer dan één dag in beslag en een installatieafspraak maak je binnen 4 weken. Interesse? Vraag ons dan om een vrijblijvende prijsopgave!

Redenen om je vloerverwarming niet in te laten frezen

Een vloer met vloerverwarming moet goed geïsoleerd zijn, om te voorkomen dat er warmte via de onderkant weglekt. Is je betonnen ondervloer niet goed geïsoleerd, dan is het infrezen van de dekvloer mogelijk niet de beste optie. Vloerisolatie kan dan immers niet direct onder de vloerverwarming worden aangebracht.

Om bij de dekvloer te komen, moet de vloer die erbovenop ligt, de leefvloer, verwijderd worden. Sommige vloeren zijn verlijmd aan de ondergrond. Dat maakt het lastig deze schadevrij te verwijderen. In dat geval moet je, na het infrezen van de vloerverwarming, een nieuwe vloer leggen. Dat geldt ook wanneer we een bestaande tegelvloer, betonvloer of grindvloer infrezen.

Tot slot is het belangrijk dat de dekvloer minstens 30mm dik is. Alleen dan kunnen we de sleuven diep genoeg infrezen om hier de vloerverwarmingsbuizen in te leggen.

Is het infrezen van vloerverwarming niet mogelijk? Dan leggen we de vloerverwarming op krimpnetten, noppenplaten, of tackerplaten en kun je alsnog genieten van een aangenaam warme vloer!

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.