Is vloerverwarming onder PVC vloer geschikt?

Vloerverwarming onder een PVC vloer, een perfecte combinatie!

Ben je bang dat het leggen van een PVC vloer over vloerverwarming een verspilling van warmte (en stookkosten) is? Dan is die angst volledig onterecht! PVC vloeren zijn dun en kunnen warmte goed doorlaten. Waar bijvoorbeeld een laminaatvloer of een houten vloer isolerend werkt, werkt een PVC vloer juist warmtegeleidend. Ook PVC vloeren met een ‘koude’ betonlook worden heerlijk warm met vloerverwarming.

Overal in huis vloerverwarming onder je PVC vloer

Droom je er ook van om ’s morgens met je blote voeten op een lekker warme badkamervloer te stappen? Of heb je last van artrose en lijkt het je een verademing om thuis nooit meer over een koude vloer te hoeven lopen? Dan is het leggen van een PVC vloer vloerverwarming zeker het overwegen waard. PVC vloeren zijn dun en kunnen de warmte van de vloerverwarming goed en snel doorlaten. Vloerverwarming verwarmt zo niet alleen de PVC vloer, maar de hele ruimte op een gelijkmatige manier. En je kunt het door het hele huis laten leggen. Enthousiast? Vraag dan meteen een vrijblijvende prijsopgave aan!

Goed voor het milieu, de gezondheid én de portemonnee

PVC vloer vloerverwarming is een ware aanrader. Omdat PVC de warmte bijzonder goed geleidt, zorgt de vloerverwarming eronder in korte tijd voor een aangename temperatuur in de ruimte. Hierdoor hoef je minder te stoken en daarmee beperk je, behalve je energiekosten, ook de CO2 uitstoot. Beter voor het milieu dus. Daarnaast circuleert er minder lucht door de ruimte, doordat vloerverwarming de warmte gelijkmatig verspreidt. Dit betekent dat er dus ook minder stof en pollen in huis circuleren en dat zullen mensen met allergieën zeker waarderen. Naast het feit dat de combinatie van een PVC voer en vloerverwarming je energierekening beduidend zal verlagen, bespaar je vaak ook op de kosten van een ondervloer. Een PVC vloer kan immers in veel gevallen direct op de dekvloer (waaronder de vloerverwarming al geïnstalleerd is) geplaatst worden. Kortom, PVC vloer vloerverwarming is een budgetvriendelijke combinatie!

Op welke manieren kun je vloerverwarming installeren?

Vloerverwarming kan op vier manieren aangelegd worden. Door de vloerverwarming in te frezen in de cementdekvloer of door het aanleggen van krimpnetten waarop de vloerverwarming aangelegd wordt. We leggen deze methodes graag aan je uit.

Vloerverwarming door frezen

Vloerverwarming met krimpnetten

Vloerverwarming door noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Wat klanten over ons zeggen

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.