Maximaal comfort met minimale overlast

Vloerverwarming op noppenplaten

Geen dekvloer, geen isolatie, wel vloerverwarming?

Wil je vloerverwarming laten aanleggen, maar is de ondervloer niet, of onvoldoende geïsoleerd? Dan is vloerverwarming op noppenplaten een optie. Met noppenplaten heb je isolatie en een bevestigingssysteem voor vloerverwarmingsbuizen in één. Noppenplaten bestaan een isolerende laag EPS (Expanded Polystyrene, beter bekend als piepschuim), met daarop een plaat met een noppenpatroon, waarin de verwarmingsbuizen bevestigd kunnen worden. Ligt er al andere isolatie op de ondervloer, dan kun je ook kiezen voor noppenplaten zonder de isolerende EPS laag.

Noppenplaat vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming op noppenplaten, hoe gaat dat in z’n werk? Heel eenvoudig eigenlijk. We plaatsen de noppenplaten op de ondervloer (ligt er een dekvloer, dan moet deze eerst verwijderd worden) en drukken de verwarmingsbuizen tussen de noppen. De buizen zitten zo stevig vast en zullen niet van hun plaats komen. Net als bij krimpnetten en tackerplaten, plaatsen we randisolatie tegen de wanden om onnodig warmteverlies te voorkomen. Vervolgens sluiten we de vloerverwarming aan en testen we het hele systeem. Daarna brengen we de dekvloer aan. Weet je al welke vloer je hierop gaat leggen? Kijk ook eens bij ons vloeradvies!

Heb je je al in vloerverwarming verdiept, dan ken je de vele voordelen van vloerverwarming vast al wel. De installatie van vloerverwarming levert een flinke besparing op de energiekosten op, de warmteverdeling in de ruimte is beter en aangenamer, de lucht in huis is gezonder en vloerverwarming maakt radiatoren overbodig. Wanneer je vloerverwarming op noppenplaten laat installeren, komen daar nog een paar voordelen bij. Het grootste voordeel is wel de eenvoud van deze installatiemethode.

Noppenplaten kunnen op verschillende ondergronden gelegd worden. Het aanleggen gebeurt erg snel, veel sneller dan met het infrezen van vloerverwarming bijvoorbeeld. En de vloer is meteen geïsoleerd. Dat bespaart (energie)kosten. De hele vloer warmt mooi egaal op en daarmee wordt de ruimte efficiënt en comfortabel verwarmd. Iets voor jou? Vraag meteen een offerte aan. Dat is gratis en verplicht je tot niets!

Vloerverwarming met krimpnetten installeren we op de ondervloer, niet op de dekvloer. Ligt er wel een dekvloer, dan moet deze eerst verwijderd worden. Nog iets om rekening mee te houden is de hoogte van de vloer na de installatie van de voerverwarming. De nieuwe vloer, inclusief vloerverwarming, krimpnetten en dekvloer, zal ongeveer vijf centimeter hoog zijn. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is genoeg om ervoor te zorgen dat de deuren ingekort moeten worden. Bovendien liggen de vloerverwarmingsbuizen relatief diep in de vloer, waardoor het langer duurt voordat de ruimte opgewarmd wordt. Voordeel is overigens wel dat de vloer, eenmaal warm, de warmte lang vasthoudt.

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.