Vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming onder een houten vloer, dat kan toch niet?

Stel je laat een prachtige nieuwe houten vloer leggen, maar je wilt af van die lelijke radiatoren. Dan denk je al snel aan vloerverwarming. Maar gaan een houten vloer en vloerverwarming eigenlijk wel samen? Ons antwoord is volmondig JA! Hout geleidt warmte misschien minder goed dan bijvoorbeeld tegels of een gietvloer, maar vloerverwarming onder een houten vloer is zeker een prima combinatie.

Het comfort van vloerverwarming onder een houten vloer

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat vloerverwarming en een houten vloer niet samengaan. Ten onrechte, want de techniek van vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds verder verbeterd en vloerverwarming is tegenwoordig prima te combineren met een houten vloer. Hout is weliswaar een natuurproduct, het leeft en is gevoelig voor temperatuurverschillen, maar met vloerverwarming fluctueert de temperatuur maar heel minimaal. Het is wel verstandig om je goed te laten informeren voor je een houten vloer laat leggen, want niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Benieuwd naar de kosten van vloerverwarming? Vraag ons nu vrijblijvend om een offerte!

De voors

Lekker op je sokken of op blote voeten over een verwarmde houten vloer lopen is natuurlijk het ultieme genot. Overigens verwarmt vloerverwarming een ruimte gelijkmatig, waardoor het in de hele ruimte comfortabel warm is. En daarvoor hoeft de temperatuur niet eens boven de 20 graden te liggen. Een paar graden lager is bij vloerverwarming al aangenaam. Dat scheelt in je energieverbruik en dus in je portemonnee! Bovendien zorgt de gelijkmatige verwarming ervoor dat de lucht vanaf de vloer opstijgt. Hierdoor ontstaat er minder luchtcirculatie en dat zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Prettig als je bijvoorbeeld last hebt van pollen. Een ander voordeel is dat je radiatoren de deur uit kunt doen. De houten vloer oogt toch veel mooier zonder?

De ‘tegens’

Hoewel we het niet echt nadelen willen noemen, zijn er toch een paar zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je vloerverwarming onder een houten vloer wilt laten leggen. Zo duurt het wat langer voor een houten vloer warm is, omdat hout goed isoleert. Daarentegen houdt het de warmte ook langer vast, waardoor het alsnog heel voordelig is voor je energierekening. Houten vloeren kunnen door vloerverwarming extra gaan uitzetten en krimpen, maar als je voorkomt dat de temperatuur te snel of te veel daalt of stijgt, zou dit geen problemen moeten geven. Tot slot is het aan te raden de houten vloer goed te onderhouden en de luchtvochtigheid in de gaten te houden. Zo voorkom je dat het hout door de warmte eerder uitdroogt.

 

Tip: leg geen kleden op een houten vloer met vloerverwarming. Een ophoping van warmte kan ervoor zorgen dat het hout extra krimpt.

Op welke manieren kun je vloerverwarming installeren?

Vloerverwarming kan op vier manieren aangelegd worden. Door de vloerverwarming in te frezen in de cementdekvloer of door het aanleggen van krimpnetten waarop de vloerverwarming aangelegd wordt. We leggen deze methodes graag aan je uit.

Vloerverwarming door frezen

Vloerverwarming met krimpnetten

Vloerverwarming door noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Wat klanten over ons zeggen

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.