Maximaal comfort met minimale overlast

Vloerverwarming met krimpnetten

Is er geen dekvloer aanwezig en is infrezen niet mogelijk?

Wanneer er geen dekvloer aanwezig is en het infrezen van vloerverwarming niet tot de mogelijkheden behoort, kies dan voor krimpnetten. Een krimpnet is een net van staaldraad, dat op de bestaande betonnen ondervloer gelegd wordt en waarop de verwarmingsbuizen gemonteerd worden. Met het leggen van krimpnetten voorkomen we dat er scheuren ontstaan in de dekvloer die we bij de afwerking aanbrengen. Kies je voor vloerverwarming op krimpnetten? Dan kan HILO jou daar prima mee helpen!

Vloerverwarming op krimpnetten leggen, zo doen wij dat

Vloerverwarming op krimpnetten installeren over het algemeen op een al geïsoleerde betonnen ondervloer zonder dekvloer. Om te beginnen, brengen we reflectiefolie aan op de betonnen ondervloer. Dit folie voorkomt dat er warmte naar onderen weglekt en zorgt er ook voor dat de warmte goed over de vloer verspreid wordt. Vervolgens plaatsen we de krimpnetten en binden we de verwarmingsbuizen op de krimpnetten met binddraad. Tegen de wanden plaatsen we randisolatie, om warmteverlies te voorkomen en de kans op scheuren, door het uitzetten en krimpen van de vloer, te beperken. Nadat alles aangesloten en getest is, werken we de vloer af met een dekvloer. Na de droogtijd van de dekvloer kun je de vloer van jouw keuze (laten) leggen en beginnen met profiteren van de vele voordelen van vloerverwarming!

Ook met vloerverwarming op krimpnetten ervaar je de bekende voordelen van vloerverwarming, zoals de aangename warmte, de energiebesparing en de kans om de radiatoren de deur uit te doen. Maar er is meer. Zo kan je vloerverwarming met krimpnetten elk soort leefvloer (laten) leggen.

Is je betonnen ondervloer niet geïsoleerd, dan kan de vloer eventueel geïsoleerd worden. In dit geval kun je echter ook voor vloerverwarming op noppenplaten, of tackerplaten kiezen. Ook daarvoor kun je bij HILO terecht. Vloerverwarming op krimpnetten kunnen we meestal binnen 1 dag installeren. Is dit voor jou de ideale oplossing?

Vloerverwarming met krimpnetten installeren we op de ondervloer, niet op de dekvloer. Ligt er wel een dekvloer, dan moet deze eerst verwijderd worden. Nog iets om rekening mee te houden is de hoogte van de vloer na de installatie van de voerverwarming. De nieuwe vloer, inclusief vloerverwarming, krimpnetten en dekvloer, zal ongeveer vijf centimeter hoog zijn. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is genoeg om ervoor te zorgen dat de deuren ingekort moeten worden. Bovendien liggen de vloerverwarmingsbuizen relatief diep in de vloer, waardoor het langer duurt voordat de ruimte opgewarmd wordt. Voordeel is overigens wel dat de vloer, eenmaal warm, de warmte lang vasthoudt.

Interesse in een vloerverwarming in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

CONTACTFORMULIER

De 4 zekerheden van HILO

Frezen door tegels is een van onze specialiteiten. Let op de tegels dienen vast te zitten (geen holle plekken). Het frezen gebeurt d.m.v. waterkoeling. Het afvalwater wordt direct weer afgevoerd buiten de woning in de daarvoor bestemde afvalzakken.